Λουτρά Ελευθερών Καβάλας

Λουτρά Ελευθερών Καβάλας


Τα Λουτρά της Ιαματικής Πηγής των Ελευθερών, μιας περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλλους, βρίσκονται 45 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Καβάλας στην παραλιακή εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη, σε μια στρατηγική θέση με εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται κοντά σε:

– δύο αεροδρόμια: Θεσσαλονίκης και Καβάλας,
– πολύ κοντά στον κόμβο της Εγνατίας οδού, στο Δέλτα του Στρυμόνα ποταμού.

Λουτρά Ελευθερών
Τα λουτρά Ελευθερών είναι μια επένδυσή αιχμής, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού αναζωογόνησης και ευεξίας με προδιαγραφές που θα το καταστήσουν ανταγωνιστικό για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αποτελούνται από ακίνητο 780 στρεμμάτων περίπου, σε δασώδη περιοχή και είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την θάλασσα.
Στην κατάφυτη κοιλάδα, που την διαρρέει ο ποταμός Μαρμαράς, έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί από 21 δασικά στρέμματα περίπου, έκταση ικανή για ανοικοδόμηση ενός νέου υπερσύγχρονου θεραπευτηρίου, όπως και εγκαταστάσεων διαμονής και εστίασης συνολικής δυναμικότητας 400 περίπου κλινών.
Η βασική σύνθεση του νερού είναι χλωριονατριούχα παρουσία υδρόθειου. Η συνολική επιφανειακή παροχή αυτή τη στιγμή είναι περίπου 267 κυβικά μέτρα την ώρα ενώ προβλέπεται με κατάλληλη καλλιέργεια κάποιων αναβλύσεων η παροχή αυτή να αυξηθεί. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 37 έως 41,5 βαθμούς Κελσίου.
Τα ιαματικά αυτά νερά θεραπεύουν πολλές παθήσεις ακόμη και χρόνιες. Οι θειούχες πηγές είναι ιδανικές για μυοσκελετικές παθήσεις, δερματοπάθειες στο κυκλοφοριακό, εισπνευσιοθεραπεία σε άσθμα κλπ.
Στα λουτρά σήμερα υπάρχει φυσιοθεραπευτήριο το οποίο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού και υπάρχει ιατρική κάλυψη 24 ώρες. Μπορεί να φιλοξενήσει στους ξενώνες του 228 άτομα περίπου και το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.


 Πληροφορίες

Περίοδος λειτουργίας : 1 Αυγούστου έως 27 Σεπτεμβρίου 2010
Διαχειριστής των λουτρών είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας (Α.Ε.Ν.Α.Κ.) Α.Ε

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2510291112, 2510291635
E-mail: [email protected]

Υποσημείωση: Σχετικώς με τον ιαματικό τουρισμό η ισχύουσα βασική νομοθεσία περιλαμβάνεται στο Ν.3498/24-10-2006 για την “ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις“


Βρείτε τα Studios Ευγενία στο Facebook: Stydios Eygenia Touzla