Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων


Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Το νεοσύστατο Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 25 Μαρτίου 2010.
Η έκθεση στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ισόγειο κτίσμα διαρθρώνεται σε δύο αίθουσες, συνολικής έκτασης 150 τ.μ.

Το μουσείο αποτέλεσε όνειρο και στόχο ζωής για το Θεόδωρο Κοκκινίδη που τώρα πια έγινε πραγματικότητα, μετά από πολύ κόπο, μόχθο, σιδερένια θέληση και πάνω από όλα αγάπη και μεράκι για δημιουργία. Επόμενος στόχος του είναι να φιλοτεχνήσει τα ομοιώματα σημαντικών προσωπικοτήτων τόσο το Ελλαδικού χώρου, όσο και του εξωτερικού.

Για τη δημιουργία ενός ομοιώματος δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα κεριού αφού με αυτό φτιάχνονται μόνο το πρόσωπο και τα χέρια, το υπόλοιπο μέρος φτιάχνεται όπως και ένα απλό γλυπτό, αυτό εξάλλου συμβάλει και στη καλή ισορροπία του ομοιώματος και τονίζει ότι τα εκθέματα πρέπει να φυλάσσονται σε ανήλιαγο μέρος.


 

Βιογραφία Θεόδωρου Κοκκινίδη

Γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο Δυτ. Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έζησε και μεγάλωσε στα Κηπιά της Καβάλας μέχρι 18 ετών.Από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του προς τις τέχνες. Σπούδασε μουσική, ασχολήθηκε με το τραγούδι και τη ζωγραφική. Σε ηλικία 16 ετών, ως μαθητής Λυκείου έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπ. Παιδείας στα σχολεία της χώρας όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά

Οκτώβριο – Μάιο

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 18:00

Ιούνιο – Σεπτέμβριο

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 20:00

Για γκρούπ ή Σχολεία που θα ήθελαν να επισκεφτούν το Μουσείο εκτός των ωρών λειτουργίας υπάρχει αυτή η δυνατότητα αφού πρώτα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και συνεννόηση.


Βρείτε τα Studios Ευγενία στο Facebook: Stydios Eygenia Touzla